ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: «Η μπάλα είναι σε μας, μπορούμε να παίξουμε καλά»...

Σκόπια: «Η μπάλα είναι σε μας, μπορούμε να παίξουμε καλά»...

«Η μπάλα είναι σε μας», είπε ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων- DUI, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της διοίκησης των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, όταν ρώτησε αν μπορούμε να αναμένουμε αυξημένη εμπλοκή των ΗΠΑ σχετικά με το θέμα της διαφοράς του ονόματος», σημειώνει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.

Ο Αχμέτι δήλωσε ότι οι συναντήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον είχαν στόχο την ενθάρρυνση μιας συμβιβαστικής λύσης στη διαφορά με την Ελλάδα.

«Είχα μια πολύ σημαντική επίσκεψη εδώ στην Ουάσιγκτον. Όλα τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τη χώρα μας και μεγιστοποιούν τις προσπάθειες στην εύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ονομασίας, η οποία θα ανοίξει τη δυνατότητα για πιθανή ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μπάλα είναι στο πλευρό μας και θα πρέπει να παίξουμε καλά.

Είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ποτέ δεν θα έθεταν σε κίνδυνο τα συμφέροντα και την κυριαρχία ενός κράτους», δήλωσε ο Αχμέτι.

Μετά τη συνάντηση στην Ουάσιγκτον, ο Αχμέτι δεν σχολίασε σχετικά με τη συνάντηση του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Φατμίρ Μπεσίμι, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

ΠΗΓΗ Βαλκανικό Περισκόπιο