Απελευθερώθηκαν πολιτικοί κρατούμενοι στο Μπαχρέιν

Newsbomb

Στην απελευθέρωση περίπου 25 πολιτικών κρατουμένων προχώρησαν οι αρχές του Μπαχρέιν, ακολουθώντας την εντολή του βασιλιά της ...

Στην απελευθέρωση περίπου 25 πολιτικών κρατουμένων προχώρησαν οι αρχές του Μπαχρέιν, ακολουθώντας την εντολή του βασιλιά της χώρας που ζήτησε να ελευθερωθούν και να σταματήσουν οι εις βάρος τους ποινικές διώξεις.
Όπως ανακοίνωσε το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Μπαχρέιν, μεταξύ αυτών που αφέθηκαν ελεύθεροι ήταν ο blogger και ακτιβιστής Ali Abduleman, το μέλος της επιτροπής για τα θύματα βασανισμού Abdul-Ghani Khanjar και ο συνεργαζόμενος με το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μοχάμεντ Σαΐντ.
Ο Nabil Rajab, ακτιβιστής του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σε δηλώσεις του στο CNN ανέφερε ότι μέχρι στιγμής περίπου 100 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αλλά περίπου 400 ακόμη κρατούνται στις φυλακές.
Οι διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν συνεχίζονται. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο βασιλιάς Χαμάντ Αλ Χαλιφά έφθασε την Τετάρτη στη Σαουδική Αραβία, μια μέρα μετά τις συγκρούσεις μεταξύ καθεστωτικών και αντικαθεστωτικών διαδηλωτών, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας. Άγνωστοι μέχρι στιγμής παραμένουν οι λόγοι του ταξιδιού.

πηγή: newscode.gr

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved