ΚΟΣΜΟΣ

Διαδήλωση συμπαράστασης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Διαδήλωση συμπαράστασης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στο πλευρό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στέκεται η ιταλική κεντροδεξιά, καθώς το Σάββατο διοργανώνει διαδήλωση συμπαράστασης προς τον «Καβαλιέρε» στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας.


Αφορμή για την κινητοποίηση αποτέλεσε η καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας από το εφετείο του Μιλάνου, σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για απάτη στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ.

Επίσης, η κινητοποίηση γίνεται λίγες ημέρες πριν η εισαγγελέας Ίλντα Μποκασίνι ανακοινώσει με πόσα χρόνια φυλάκισης ζητά να τιμωρηθεί ο Μπερλουσκόνι για την υπόθεση «Ρούμπι-γκέιτ».

Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για συμμετοχή σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία. Η κύρια πρωταγωνίστρια των επίμαχων «πάρτι», η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, έχει υπερασπισθεί τον μεγιστάνα του Τύπου, υπογραμμίζοντας επανειλημμένα ότι «δεν έλαβε ποτέ χρήματα για να ενδώσει σε σεξουαλικές προτάσεις» και ότι «ο Σίλβιο προσπάθησε, απλώς, να την βοηθήσει».

Τα μέχρι τώρα μηνύματα, πάντως, από την ιταλική κεντροδεξιά δείχνουν ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν σκοπεύει να «ρίξει» την κυβέρνηση Λέτα, η οποία έχει εντάξει στο πρόγραμμά της κύρια σημεία του κόμματος του Λαού της Ελευθερίας, αρχής γενομένης από το αίτημα κατάργησης του φόρου πρώτης κατοικίας.