ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Κάηκαν ζωντανοί ενώ κοιμόνταν

Γαλλία: Κάηκαν ζωντανοί ενώ κοιμόνταν

Δύο γυναίκες και ένα παιδί έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, το οποίο είχαν καταλάβει 300 περίπου Ρομά, στη Λυόν.


Η πυρκαγιά, που ξέσπασε τη νύχτα, κατέκαψε ολοσχερώς το κτήριο. Ο επικεφαλής της επιχείρησης της πυροσβεστικής διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι «πολύ γρήγορα τα δύο υψηλότερα επίπεδα του άδειου κτηρίου κάηκαν και η σκάλα κατέρρευσε», όπως και η οροφή.

Ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ψάχνουν στα συντρίμμια του κτηρίου, για το οποίο υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει, για να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν κι άλλα θύματα, δήλωσε ο αντιπύραρχος Γκενιό, ο οποίος ανέφερε πως «οι τρεις σοροί των θυμάτων παραμένουν ακόμη στο εσωτερικό» του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου. Ο ίδιος δεν απέκλεισε πως ο απολογισμός ίσως αυξηθεί.

Ο Ζιλμπέρ Ρενάρ, ακτιβιστής της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, δήλωσε ότι περίπου 300 Ρομά, ανάμεσά τους και παιδιά μικρής ηλικίας και έγκυες γυναίκες, ζούσαν στο διώροφο κτήριο. «Κοιμούνταν συχνά στο πατάρι», εξήγησε ο Ρενάρ.

Οι επιζώντες, περίπου 150, απομακρύνθηκαν από το σημείο με μικρά λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε ένα γυμνάσιο, σύμφωνα με την πυροσβεστική.