ΚΟΣΜΟΣ

Πωλείται στο eBay για 15 εκατ. ευρώ η πιο διάσημη, μυστική συνταγή

Πωλείται στο eBay για 15 εκατ. ευρώ η πιο διάσημη, μυστική συνταγή

Πολλή συζήτηση έχει γίνει ανά τα χρόνια, σχετικά με τη μυστική και αυθεντική συνταγή της Coca-cola, που είναι το πλέον διαδεδομένο αναψυκτικό στον κόσμο.

Ένας έμπορος αντικών, φαίνεται να δίνει τη λύση στο μυστήριο, αφού υποστηρίζει πως κρατά στα χέρια του τη συνταγή -που χρονολογείται από το 1943- και την πουλά στο eBay για 15 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Κλιφ Κλουτζ, από τη Γεωργία, υποστηρίζει πως το πολύτιμο έγγραφο βρέθηκε στην κατοχή του εντελώς τυχαία, μετά από την αγορά που, σε κιβώτιο με παλαιά έγγραφα!

Από την άλλη, η ίδια η εταιρεία, η οποία και κατάφερε να δημιουργήσει τον μύθο της γύρω από το προϊόν, στις αρχές του 19ου αιώνα, δηλώνει πως το συγκεκριμένο έγγραφο μπορεί να φέρει μια συνταγή που να μοιάζει πολύ στην αυθεντική, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι η απολύτως ακριβής.
«Δεν πέφτεις πάνω σε τέτοια πράγματα συχνά. Είναι ένα γράμμα, στο οποίο αναφέρεται η φόρμουλα και οι διαδικασίες για να ετοιμάσει το ποτό» αναφέρει ο Κλουτζ. «Πιστεύω πως είναι η συνταγή της Coca-Cola» συνεχίζει.

Η αυθεντική συνταγή της Coca-Cola, δημιουργήθηκε επίσημα το 1886, από τον φαρμακοποιό, Ντ. Τζον Πεμπερτον. Από τότε και στο εξής, κρατήθηκε μυστική στο πέρασμα των αιώνων, ενώ το έγγραφο φρουρείται σε θησαυροφυλάκιο, στο Μουσείο της Coca-Cola στην Ατλάντα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα που προέκυψε αναφέροντας: «Αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι πως πρόκειται για συνταγή ποτού τύπου-Coca-cola. Δεν πιστεύω ότι είναι η αυθεντική. Δεν μπορεί να είναι η αυθεντική».