ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο: Ήταν νεκρός για 40 λεπτά... και ξύπνησε! (vid)

Απίστευτο: Ήταν νεκρός για 40 λεπτά... και ξύπνησε! (vid)

Οι γιατροί τον χαρακτήρισαν κλινικά νεκρό. Αμέσως αποφάσισαν να του εφαρμόσουν μία νέα τεχνική ανάνηψης.

Ο 39χρονος Αυστραλός από τη Βικτόρια υπήρξε ο τρίτος ασθενής εκείνη την ημέρα που... αναστήθηκε, μετά 40 λεπτά νεκρός.

Ο Colin Fiedler υπέστη έμφραγμα κι έμεινε 40 λεπτά νεκρός προτού οι γιατροί τον επαναφέρουν στη ζωή με ένα νέο μηχάνημα ανάνηψης. Ο ίδιος μετά δήλωσε «είμαι τόσο ευγνώμων που ποτέ δεν θα μπορέσω να εκφράσω πόσο».

Οι τρεις Αυστραλοί που την ίδια ημέρα έζησαν το θαύμα της... ανάστασης, κατεγράφησαν ως νεκροί ώσπου 40-60 λεπτά μετά επανήλθαν στη ζωή με δύο νέες μεθόδους που εφαρμόζονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου στη Βικτόρια της Αυστραλίας. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο δοκιμάζει ένα μηχάνημα, το οποίο εφαρμόζει αυτόματα τη διαδικασία ανάνηψης κάνοντας μαλάξεις στον ασθενή.

Επίσης, χρησιμοποιείται μία φορητή συσκευή πνευμόνων-καρδιάς, ώστε να ελέγχει τη ροή οξυγόνου κι αίματος στον εγκέφαλο του ασθενούς και τα ζωτικά του όργανα. Εκτός από τους τρεις άνδρες που επανήλθαν στη ζωή, η μέθοδος εφαρμόστηκε σε τέσσερις ακόμη ασθενείς, ενώ το συγκεκριμένο μηχάνημα διατίθεται σε τρία μόλις ασθενοφόρα. Η εταιρεία που το κατασκευάζει δήλωσε ότι θα το παραχωρήσει σε περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα. Τα αποτελέσματα από τα δύο πρώτα χρόνια δοκιμών έχουν ενθουσιάσει τους ειδικούς, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα εφαρμοστεί η μέθοδος σε όλα τα νοσοκομεία της Μελβούρνης για αρχή.