ΚΟΣΜΟΣ

Συριακές οβίδες σε κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη

Συριακές οβίδες σε κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη

Δύο οβίδες που εκτοξεύθηκαν από τη Συρία έπληξαν κατεχόμενη από το Ισραήλ περιοχή στο Όρος των Ερμών, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές.


Η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως «δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην ισραηλινή πλευρά του όρους Ερμών», σε «σχέση με την κατάσταση στη Συρία» και πρόσθεσε ότι το Ισραήλ εξετάζει τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν.

Επίσης, ανέφερε αυτή η πολυσύχναστη συνήθως περιοχή, που βρίσκεται στην κατεχόμενη από το Ισραήλ πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν, έκλεισε για τους επισκέπτες και ότι το Ισραήλ ενημέρωσε για το συμβάν τη δύναμη των Ηνωμένων Εθνών που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Γκολάν, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και εβραϊκού κράτους.

Στο Γκολάν σημειώθηκαν κατά περιόδους διάφορα περιστατικά τους τελευταίους μήνες, όπως ρίψεις οβίδων από τη Συρία. Το Ισραήλ απάντησε στοχεύοντας την πηγή των επιθέσεων αυτών.

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Δαμασκό με στόχο να πλήξει αποθήκες όπλων, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους, προκαλώντας την οργή της Συρίας η οποία υποσχέθηκε να «απαντήσει αμέσως» σε κάθε νέα ισραηλινή επίθεση.