Ιράν: «Επίσκεψη ρουτίνας» για τα πολεμικά πλοία στη Συρία

Newsbomb

Το Ιράν απέρριψε σήμερα τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι η Τεχεράνη πραγματοποίησε μια προκλητική...

Το Ιράν απέρριψε σήμερα τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι η Τεχεράνη πραγματοποίησε μια προκλητική στρατιωτική κίνηση με την αποστολή πολεμικών πλοίων στη Συρία μέσω της διώρυγας του Σουέζ.

Ο αρχηγός του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Χαμπιμπολάχ Σαγιαρί δήλωσε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι τα δύο πολεμικά πλοία πραγματοποιούν επίσκεψη ρουτίνας και κατηγόρησε το Ισραήλ επειδή χαρακτήρισε την κίνηση αυτή στρατιωτική.

Το Ισραήλ «μεγέθυνε το θέμα ενώ ήταν καθαρά μια επιχείρηση ρουτίνας βασισμένη σε διεθνείς κανονισμούς και με ένα μήνυμα φιλίας», δήλωσε ο Σαγιαρί σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο Press TV.

Ο ίδιος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιδιώκει να δημιουργήσει εντάσεις στην περιοχή.

Ο ναύαρχος επιβεβαίωσε ότι τα πολεμικά πλοία, τα οποία έγιναν αυτή την εβδομάδα τα πρώτα ιρανικά πολεμικά που διέπλευσαν τη διώρυγα του Σουέζ από την εγκαθίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας το 1979, έχουν αγκυροβολήσει στο ισραηλινό λιμάνι της Λατάκιας (Λαοδικεία), 600 χλμ. βορειανατολικά της διώρυγας.

Τα ιρανικά πλοία, τα οποία είχε ανακοινωθεί πως πήγαιναν στη Συρία για μια εκπαιδευτική αποστολή, είναι τα πρώτα εδώ και χρόνια ιρανικά πολεμικά που αγκυροβολούν σε συριακό λιμάνι. Η ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμά της ότι τα ιρανικά πολεμικά πλοία μεταφέρουν πυραύλους, όπλα, πυρομαχικά και κυάλια νυχτερινής όρασης για τα μέλη του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved