ΚΟΣΜΟΣ

Στη δημοσιότητα 100 e-mail που αφορούν την επίθεση στη Βεγγάζη

Στη δημοσιότητα 100 e-mail που αφορούν την επίθεση στη Βεγγάζη

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα 100 σελίδες e-mail, οι οποίες αφορούν τις διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, στη Λιβύη, τον Σεπτέμβριο του 2012, όπου σκοτώθηκε ο πρέσβης της χώρας Κρίστοφερ Στίβεν και άλλοι τέσσερις αμερικανοί διπλωματικοί υπάλληλοι.


Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από τους ρεπουμπλικάνους για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και τα mail σχετίζονται με το χειρισμό της τρομοκρατικής επίθεσης το περασμένο έτος από την αμερικανική κυβέρνηση. Με την έκδοση των εγγράφων αυτών, η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που δέχεται βολές ότι "καλύπτει" τς λεπτομέρεις της υπόθεσης φαίνεται να προσπαθεί να αποδείξει την καλή «πίστη της».

Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρέθηκαν εκ νέου κάτω από την έντονη κριτική την περασμένη εβδομάδα, όταν εσωτερικά έγγραφα διέρρευσαν στον Τύπο, δίνοντας τη δυνατότητα στους ρεπουμπλικάνους να ισχυριστούν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα προσπάθησε να υποβαθμίσει τρομοκρατική «προέλευση» της επίθεσης.