ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βίντεο-σοκ: Εκτελέσεις Σύρων στρατιωτών από ισλαμιστές

Νέο βίντεο-σοκ: Εκτελέσεις Σύρων στρατιωτών από ισλαμιστές

Ένα ακόμα βίντεο ωμής βίας από τη Συρία ανέβηκε στο YouTube, το οποίο δείχνει ισλαμιστές μαχητές του ακραίου Μετώπου αλ Νούσρα που έχει δεσμούς με την Αλ Κάιντα, να εκτελούν 11 Σύρους στρατιώτες.


Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπό του να πυροβολεί έναν-έναν στο κεφάλι τους στρατιώτες, οι οποίοι είναι πεσμένοι στα γόνατα. Οι άνδρες του συριακού στρατού είναι παραταγμένοι στη σειρά, με τα μάτια τους δεμένα. Σε κάθε πυροβολισμό, δύο ισλαμιστές του τρομοκρατικού Μετώπου, που φαίνονται στο βίντεο, φωνάζουν «ο Θεός είναι μεγάλος».

Ο εκτελεστής αναφέρει στην αρχή του βίντεο ότι «το δικαστήριο της σαρία στην ανατολική περιοχή της Ντέιρ αλ-Ζορ καταδίκασε σε θάνατο αυτούς τους αποστάτες, οι οποίοι διέπραξαν σφαγές σε βάρος των αδελφών μας και των οικογενειών τους στη Συρία».

Τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλα βίντεο με Σύρους ισλαμιστές αντάρτες που διαπράττουν φρικαλεότητες και δηλώνουν ότι ανήκουν σε οργανώσεις που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, έχουν ανέβει στο YouTube.

Εκτός του αντάρτη που ξεριζώνει την καρδιά νεκρού στρατιώτη ή τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υπέβαλλαν αμάχους άλλοι ισλαμιστές μαχητές, ένα ακόμα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο χθες από τη βόρεια επαρχία Ράκα, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών, δείχνει τρεις άνδρες με καλυμμένα τα μάτια να κάθονται στο πεζοδρόμιο σε κεντρική παράκαμψη πριν πυροβοληθούν στο κεφάλι. Ένας άνδρας που ακούγεται στο βίντεο λέει ότι οι εκτελέσεις έγιναν σε αντίποινα για τη σφαγή στην παράκτια πόλη Μπάνιας πριν από δύο εβδομάδες. Φωτογραφίες και βίντεο από τη σφαγή στη Μπάνιας, την οποία φέρονται να διέπραξαν δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δείχνουν δεκάδες ακρωτηριασμένα πτώματα, πολλά από τα οποία είναι παιδιών, να κείτονται στους δρόμους.

Προσοχή! Το βίντεο που ακολουθεί περιέχει σκληρές εικόνες: