ΚΟΣΜΟΣ

Βούλγαροι Μασόνοι ζήτησαν την αγιοποίηση 17.000 μαρτύρων

Βούλγαροι Μασόνοι ζήτησαν την αγιοποίηση 17.000 μαρτύρων

Αύριο 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το XVI Διεθνές Συνέδριο της Άνοιξης του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών της Ιερουσαλήμ- του Μεγάλου Ηγουμενείου Βουλγαρίας.

Θα προσκληθούν μέλη του Τάγματος από την Ιταλία, τη Σερβία και τη Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένων Μεγάλου Ηγουμενείου της Σερβίας καθώς και μέλη του Μεγάλου Ηγουμενείου Βουλγαρίας, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας.

Η συνάντηση θα γίνει στις 17:30 στο ξενοδοχείο “Sol Nessebar Palace” στη Βάρνα, όπου θα γίνει και το ανοικτό Φεστιβάλ του Μεγάλου Ηγουμενείου Βουλγαρίας, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο. Στη διάρκεια της τελετής – σύμφωνα με τα πανάρχαιο έθιμα, εν μέσω χορωδίας της εκκλησίας και μουσικής θα γίνουν δεκτοί οι Ιππότες και οι Κυρίες της Βουλγαρίας και της Ρωσίας. Θα γίνει κατά την επίσημη έναρξη της μασονικής συνάντησης, μια εθνική αναφορά για την ανακήρυξη των 14.000 κατοίκων της πόλεως Στάρα Ζαγκόρα που μαρτύρησαν κατά τον Αύγουστο του 1877. Θα γίνει απολογισμός του έργου του Μεγάλου Ηγουμενείου Βουλγαρίας και θα προταθεί η κατασκευή ενός ορθόδοξου παρεκκλησίου στον ποταμό Ιορδάνη, στο τόπο που βαφτίσθηκε ο Ιησούς από τον Ιωάννη το Βαπτιστή. Η ιστορία του Τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών στη Βουλγαρία ξεκινά το 2002. Βασικοί στόχοι του Τάγματος είναι να ενθαρρύνουν και να προωθήσουν τη χριστιανική ανθρωπιστική βοήθεια και φιλανθρωπία. Το Μεγάλο Ηγουμενείο της Βουλγαρίας είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, αντιπροσωπείες του υπάρχουν στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, Βιέννη και στη Νέα Υόρκη.