ΚΟΣΜΟΣ

Σε Ασία και Ευρώπη η πρώτη περιοδεία του κινέζου πρωθυπουργού

Σε Ασία και Ευρώπη η πρώτη περιοδεία του κινέζου πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ αρχίζει το σαββατοκύριακο την πρώτη,από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Μάρτιο, περιοδείατου στο εξωτερικό με προορισμό χώρες της Ασίας και της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα ο κ. Λι θα επισκεφθεί την Ινδία, μετά την αναζωπύρωση της έντασης σχετικά με τις εδαφικές διαφορές των δύο χωρών στην περιοχή των Ιμαλαΐων, το Πακιστάν, παραδοσιακό σύμμαχο της Κίνας, τη Γερμανία και την Ελβετία, όπου οι οικονομικές σχέσεις θα βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της δεύτερης οικονομίας στον κόσμο θα φθάσει την Κυριακή στο Νέο Δελχί, λίγες ημέρες μετά την ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα, όταν το Νέο Δελχί κατηγόρησε τον κινεζικό στρατό για διείσδυση σε έδαφος που διεκδικεί η Ινδία στην περιοχή των Ιμαλαΐων.

«Υπάρχουν ορισμένα θέματα που η Ινδία και η Κίνα έχουν κληρονομήσει από την Ιστορία, ανάμεσά τους και η διαφωνία για ρα σύνορα», παραδέχθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αυτήν την εβδομάδα ο κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Σονγκ Τάο. Αλλά «διαθέτουμε την φρόνηση και τους πόρους για να διαχειρισθούμε σωστά τις διαφορές μας και την ικανότητα να αποφύγουμε οι διαφορές αυτές να επηρεάσουν τη συνολική ανάπτυξη των σινο-ινδικών σχέσεων», πρόσθεσε.