ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία θωρακίζει τα σύνορα με τη Συρία με τείχος ασφαλείας

Η Τουρκία θωρακίζει τα σύνορα με τη Συρία με τείχος ασφαλείας

Στην κατασκευή ενός τείχους ασφαλείας, σε τμήμα των συνόρων της με τη Συρία, αποφάσισε να προχωρήσει η τουρκική κυβέρνηση.


Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Χαγιατί Γιαζιτζί, το τείχος, μήκους 2,5 χιλιομέτρων, θα κατασκευαστεί σε μια ζώνη κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο του Τσιλβέγκιοζου, στην επαρχία Χατάι, απέναντι από το συριακό χωριό Μπαμπ αλ Χάουα, ώστε να γίνει πιο εύκολος και αποτελεσματικός ο έλεγχος των συνόρων.

«Θα αποτελείται από συρματοπλέγματα και από ένα τοίχο στον οποίο θα τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης ώστε να εμποδιστούν όσοι προσπαθούν να διεισδύσουν στην περιοχή από τη Συρία», διευκρίνισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κατασκευή αυτή θα βελτιώσει την ασφάλεια στη μεθόριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν την Τρίτη να κλείσουν για ένα μήνα το μοναδικό συνοριακό πέρασμα με τη Συρία που ελέγχεται ακόμη από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με αφορμή τη διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα που στοίχισε τη ζωή σε 51 ανθρώπου στην πόλη Ρεϊχανλί.