ΚΟΣΜΟΣ

Oι όροι της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο

Oι όροι της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο

Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη» και να ακυρώσει όλες τις αποφάσεις που έχει λάβει για τη Συρία εάν θέλει να έχει λόγο στη διευθέτηση της κρίσης, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας, Ομράν αλ Ζόχμπι.

«Οι προσπάθειες ορισμένων αραβικών καθεστώτων να αναλάβουν ρόλο ενόψει μιας διευθέτησης στη Συρία είναι παράλογες και ανώφελες», δήλωσε ο κ. Ζόχμπι, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος, ο οποίος διέγραψε τη Συρία από τις τάξεις του τον Νοέμβριο του 2011 και παραχώρησε την έδρα της Δαμασκού στη συριακή αντιπολίτευση, «θα πρέπει να ακυρώσει όλες τις αποφάσεις οι οποίες αφορούν τη Συρία και να ζητήσει συγγνώμη από το συριακό λαό και την κυβέρνησή του».

Την Πέμπτη, ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε από το Κάιρο ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ορισμένες ιδέες που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην επιτυχία της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για τη Συρία.

Στο σχέδιό του περιλαμβάνεται η συγκρότηση προσωρινής κυβέρνησης εθνικής ενότητας και η αποστολή κυανόκρανων του ΟΗΕ οι οποίοι θα διασφαλίσουν την σταθερότητα κατά την μεταβατική περίοδο.

Ρoή Ειδήσεων