ΚΟΣΜΟΣ

Φονική ενέδρα ανταρτών στην Ινδία

Φονική ενέδρα ανταρτών στην Ινδία

Τουλάχιστον δεκαεπτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δώδεκα τοπικοί βουλευτές, σκοτώθηκαν το Σάββατο, σε ενέδρα Μαοϊστών ανταρτών σε ένα απομακρυσμένο κρατίδιο της κεντρικής Ινδίας.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε 17 θανάτους. Ανάμεσά τους είναι και πέντε αστυνομικοί. Όλοι οι υπόλοιποι είναι πολιτικοί ηγέτες του κοινοβουλίου», δήλωσε ο υπεύθυνος επιχειρήσεων κατά των ανταρτών στο κρατίδιο Τσατισγκάρ.

Ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου, Ναντ Κουμάρ Πατέλ, και ο γιος του απήχθησαν από τους αντάρτες και η τύχη τους αγνοείται μετά την επίθεση, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πρώην επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Βίντια Τσαράν Σούκλα, που τραυματίστηκε σοβαρά, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ενέδρα στήθηκε σε δασώδη περιοχή του διαμερίσματος Τζαγκνταλπούρ, σε απόσταση 284 χιλιομέτρων από τη Ραϊπούρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου.

Οι αντάρτες ανατίναξαν μια βόμβα προτού πυροβολήσουν με πολυβόλα τα οχήματα που μετέφεραν σε αυτοκινητοπομπή τους τοπικούς εκλεγμένους, οι οποίοι επέστρεφαν από μία πολιτική συγκέντρωση στην περιοχή.

Το μαοϊκό αντάρτικο είναι ενεργό στις αγροτικές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Ινδίας.

Η πρόεδρος του ινδικού Κοινοβουλίου Σόνια Γκάντι καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε «συντετριμμένη» για το ότι κάποιοι επιτίθενται εναντίον «ανθρώπων που είναι δεσμευμένοι στην πολιτική δράση».

Ροή Ειδήσεων