ΚΟΣΜΟΣ

«Οι ένοπλοι PKK θα βρίσκονται εκτός τουρκικών συνόρων τέλη Ιουνίου»

«Οι ένοπλοι  PKK θα βρίσκονται εκτός τουρκικών συνόρων τέλη Ιουνίου»

Ο Σελαχατίν Ντερμιτάς, πρόεδρος του κόμματος της Ειρήνης και Δημοκρατίας- BDP, το οποίο ψηφίζεται κατά πλειοψηφία από τους Κούρδους της Τουρκίας, δήλωσε ότι τα ένοπλα τμήματα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος- PKK, θα έχουν αποχωρήσει από τα τουρκικά εδάφη και θα βρίσκονται εκτός των συνόρων μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Οι δηλώσεις του Selahattin Demirtaş έγιναν σε διάσκεψη του κόμματος που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο (στο Sürmeli Otel) όπου δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η διαδικασία της αποχώρησης των ένοπλων τμημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, όλες οι ένοπλες δυνάμεις θα έχουν αποχωρήσει, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Την ίδια όμως στιγμή ζητούμε να πραγματοποιηθούν οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο κοινοβούλιο και αντί να κάνουν διακοπές οι βουλευτές να ασχοληθούν με αυτό το κοινοβουλευτικό έργο. Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου θα γίνουν κρίσιμες συζητήσεις σχετικά με το πρόβλημα των Κούρδων και όχι μόνο στις νομικές μεταρρυθμίσεις, στην προσδοκία του νέου συντάγματος, για το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να γίνει πιο εντατική εργασία», τόνισε ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος, σύμφωνα με το δημοσίευμα του haberkita.