ΚΟΣΜΟΣ

Σύρια δημοσιογράφος νεκρή από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή

Σύρια δημοσιογράφος νεκρή από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή

Μια νεαρή Σύρια δημοσιογράφος σκοτώθηκε κοντά στην πόλη Κουσέιρ, όπου συνεχίζουν να μαίνονται σφοδρές μάχες ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες και τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.


Η 26χρονη Γιάρα Αμπάς εργαζόταν για το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης «Αλ Ιχμπαρίγια». «Το υπουργείο Πληροφοριών (. . .) ανακοίνωσε το θάνατο της συναδέλφισσάς μας Γιάρα Αμπάς, η οποία σκοτώθηκε από τρομοκράτες κοντά στο αεροδρόμιο Νταμπάα», βόρεια της πόλης Κουσέιρ, μετέδωσε το δίκτυο, αναφερόμενο στους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διευκρίνισε ότι η 26χρονη, που καταγόταν από τη Χομς, «σκοτώθηκε από τα πυρά ενός ελεύθερου σκοπευτή κοντά στο αεροδρόμιο της Νταμπάα», προσθέτοντας ότι «μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου (σ.σ. στο οποίο ανήκε) τραυματίστηκαν», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Πριν από τον θάνατό της, η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καταμετρούσε 23 δημοσιογράφους και 58 πολίτες-δημοσιογράφους νεκρούς από το ξέσπασμα της κρίσης στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011.