ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθεροι τρεις ύποπτοι για τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη

Ελεύθεροι τρεις ύποπτοι για τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη

Ελεύθεροι με εγγύηση αφέθηκαν οι τρεις ύποπτοι για τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη την Τετάρτη στο Λονδίνο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η ανάκριση των δύο κύριων υπόπτων για την δολοφονία, οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις άνδρες είχαν συλληφθεί το Σάββατο για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και κρατούνταν σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής εννέα άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του στρατιώτη.

Οι έξι έχουν αφεθεί ελεύθεροι, εκ των οποίων οι τέσσερις με εγγύηση, ένας παραμένει υπό κράτηση για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ενώ οι δύο κύριοι ύποπτοι, ο Μάικλ Αντεμπολάτζο και ο Μάικλ Αντεμπογουέιλ, που τραυματίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος από τα πυρά της αστυνομίας, εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

«Η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή και θα ανακριθούν όταν αυτό καταστεί δυνατό», πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Η έρευνα της βρετανικής αστυνομίας, για την οποία έχουν κινητοποιηθεί περίπου 500 άτομα, «επικεντρώνεται στην ασφάλεια του κοινού και στον εντοπισμό άλλων ατόμων που θα μπορούσαν να εμπλέκονται» στην δολοφονία, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Σκότλαντ Γιαρντ Στιούαρτ Όσμπορν.

Η αστυνομία εξετάζει κυρίως τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας και κάλεσε εκ νέου οποιονδήποτε έχει βιντεοσκοπήσει ή έχει φωτογραφίες από το τραγικό περιστατικό να τις δώσει στις αρχές.