ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος: Διακωμωδούν τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη (βίντεο)

Σάλος: Διακωμωδούν τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη (βίντεο)

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προβολή ενός βίντεο, το οποίο διακωμωδεί την άγρια δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Λονδίνο.


Δύο μαύροι άνδρες φορώντας σκούρα σκουφιά και κρατώντας αιματοβαμμένα μαχαίρια κοιτούν την κάμερα και χωρίς καμία έκφραση στα πρόσωπά τους χαιρετούν κουνώντας τα μαχαίρια δεξιά-αριστερά.

Οι δύο αυτοί άνδρες υποδύονται τους δολοφόνους του 25χρονου Βρετανού στρατιώτη που σφαγιάστηκε σε κεντρικό δρόμου του Λονδίνου.

Το βίντεο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της ολλανδικής εκπομπής «Lags de Leeuw».

Για την ιστορία, ο παρουσιαστής της εκπομπής, Πολ ντε Λιβ, έγινε γνωστός όταν πριν μερικές ημέρες θήλασε ζωντανά στο αέρα της εκπομπής του από γυναίκα που ήταν καλεσμένη στο πλατό.

Πολλοί ήταν εκείνοι που μέσω Twitter άσκησαν δριμεία κριτική για το εν λόγω βίντεο, με κάποιους να αφήνουν μηνύματα όπως τα εξής: «Lags de Leeuw τι κάνετε; Αυτό είναι τρελό. Καταστρέφετε τη χώρα σας», «Το ότι κάποιος σκοτώθηκε με μαχαίρι δεν είναι, επαναλαμβάνω ΔΕΝ είναι αστείο!».

Έπειτα από τα αρνητικά σχόλια ο τηλεοπτικός σταθμός VARA «απολογήθηκε» υποστηρίζοντας ότι «το αστείο για τους δύο Βρετανούς δεν είχε να κάνει με τον νεκρό στρατιώτη. Αν ο κόσμος νιώθει πληγωμένος, εμείς λυπούμαστε».