ΚΟΣΜΟΣ

Έξι συλλήψεις για διασυνδέσεις με τον ισλαμιστή δολοφόνο της Τουλούζης

Έξι συλλήψεις για διασυνδέσεις με τον ισλαμιστή δολοφόνο της Τουλούζης

Έξι άνδρες, οι οποίοι εικάζεται ότι συνδέονται με τις δολοφονίες τις οποίες διέπραξε πέρσι ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μερά στην Τουλούζη και το Μοντομπάν, συνελήφθησαν σήμερα στη Γαλλία.

Οι τέσσερις συνελήφθησαν στην Τουλούζη, όπου ο Μ. Μερά είχε σκοτώσει τα τέσσερα από τα επτά θύματά του, τον Μάρτιο του 2012, προτού χάσει τη ζωή του και ο ίδιος κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Οι άλλοι δύο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Παρίσι. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό France Info, οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 24 έως 30 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος Μερά είχε σκοτώσει τρεις αλεξιπτωτιστές, έναν ραβίνο και τρία μικρά παιδιά στην Τουλούζη και τη γειτονική πόλη Μοντομπάν. Ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα τρομοκρατών στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Οι γαλλικές αρχές αρχικά τον παρουσίαζαν σαν έναν «μοναχικό λύκο», ωστόσο στη συνέχεια εκφράστηκαν πολλές αμφιβολίες για τη θεωρία αυτή, αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν σε επαφή με τρομοκράτες σε χώρες της Μέσης Ανατολής, του Κόλπου και της Βόρειας Αφρικής.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Αμπντελκάντερ Μερά, καθώς και ένας φίλος του από την Τουλούζη έχουν ήδη συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συνέργεια στις επιθέσεις.