ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στο Μονπελιέ ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων

Γαλλία: Στο Μονπελιέ ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία ο πρώτος γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, λίγες ημέρες αφότου θεσπίστηκε το νομικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων κάτι που προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.


Ο 40χρονος Βινσέν Αουτίν και ο 30χρονος Μπρούνο Μπουαλό, θα ανταλλάξουν "όρκους πίστης" σε μια αστική τελετή (πολιτικός γάμος) στην πόλη του Μονπελιέ. Ο δήμαρχος της πόλης που προέρχεται από το σοσιαλιστικό κόμμα θα τελέσει το γάμο στο δημαρχείο, γύρω στις 17:00 ώρα Γαλλίας.

Ο γάμος θα γίνει υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων καθώς υπάρχει ο φόβος για πιθανές διαμαρτυρίες μετά και από την ογκώδη εκδήλωση διαμαρτυρίας της Κυριακής κατά των γάμων των ομοφυλόφιλων. Περίπου 350 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Παρίσι όπου έγινε η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας με συμμετοχή κατά την αστυνομία περίπου 150.000 ατόμων, αλλά πάνω από ένα εκατομμύριο σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Οι διαδηλωτές, που υποστηρίζονται από την Καθολική Εκκλησία και μερικούς κεντροδεξιούς και ακροδεξιούς πολιτικούς, ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται το δικαίωμα των παιδιών να έχουν γονείς του αντίθετου φύλου.

Ροή Ειδήσεων