ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Καμία δήλωση για τους ρωσικούς S-300 και τη Συρία

Νετανιάχου: Καμία δήλωση για τους ρωσικούς S-300 και τη Συρία

Εντολή στους υπουργούς του να μην κάνουν δηλώσεις για τη Συρία και την ενδεχόμενη αποστολή ρωσικών πυραύλων S-300, έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.


Της αυστηρής εντολής Νετανιάχου προηγήθηκαν οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Μοσέ Γιααλόν, οι οποίες θεωρήθηκαν απειλητικές έναντι της Μόσχας.

Ο Γιααλόν δήλωσε ότι το Ισραήλ «ξέρει τι να κάνει» αν η Ρωσία παραδώσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 στη Συρία. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Γιααλόν υπαινίχθηκε με τον τρόπο αυτό ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να εξαπολύσει νέες αεροπορικές επιδρομές, όπως έχει ήδη κάνει στην αρχή του μήνα κοντά στη Δαμασκό. Οι επιθέσεις αυτές είχαν στόχο, σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους, να εμποδίσουν μεταφορές όπλων στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά της η Μόσχα επέμεινε στην παράδοση των S-300 στη Δαμασκό, των τελειοποιημένων συστημάτων εδάφους-αέρος ικανών να αναχαιτίζουν εν πτήσει αεροπλάνα ή τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους, ως παράγοντα αποτροπής μιας ξένης επέμβασης στη Συρία.