ΗΠΑ: Ένοχος δηλώνει για φόνους Αφγανών χωρικών ο λοχίας Μπέιλς

Ένοχος θα δηλώσει ο Αμερικανός λοχίας Ρόμπερτ Μπέιλς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 16 Αφγανών χωρικών τον Μάρτιο του 2012,για να αποφύγει τη θανατική ποινή, βάσει συμφωνίας με τους στρατιωτικούς εισαγγελείς.
ΗΠΑ: Ένοχος δηλώνει για φόνους Αφγανών χωρικών ο λοχίας Μπέιλς
1'


Ο Μπέιλς κατηγορείται για 16 ανθρωποκτονίες, έξι απόπειρες δολοφονίας και πέντε επιθέσεις στο νότιο Αφγανιστάν. Τα περισσότερα από τα θύματά του ήταν γυναίκες και παιδιά και σχεδόν όλα δέχθηκαν μια σφαίρα στο κεφάλι. Τη νύχτα της 11ης Μαρτίου του 2012, ο 39χρονος λοχίας εγκατέλειψε τη βάση του στην περιοχή Παντζουάγι της επαρχίας Κανταχάρ για να διαπράξει τους φόνους και στη συνέχεια έβαλε φωτιά σε πολλά από τα πτώματα.

Την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ακροαματική διαδικασία στη βάση Λιούις-ΜακΤσορντ της Ουάσινγκτον όπου κρατείται ο Μπέιλς, ο οποίος με αυτό τον τρόπο αποφεύγει τη δίκη στο Αφγανιστάν και τη θανατική ποινή.

Το Νοέμβριο, η οικογένειά του δήλωσε ότι είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο και ότι είναι «θαρραλέος και έντιμος», ενώ ο δικηγόρος του έθεσε το θέμα του ρόλου που μπορεί να έπαιξαν στην υπόθεση αυτή το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το μετατραυματικό στρες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:31ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Νέα εποχή για το Newsbomb.gr!

11:31ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ

Νέα εποχή για το Newsbomb.gr!