ΚΟΣΜΟΣ

Έκκληση στη Δύση: Βοηθήστε μας πεθαίνουμε

Έκκληση στη Δύση: Βοηθήστε μας πεθαίνουμε

Σε συνέντευξή του στο BBC ο αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών στη Συρία απηύθυνε έκκληση προς τις δυτικές δυνάμεις για βοήθεια: "Πεθαίνουμε. Παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε", ενώ ζήτησε την αποστολή όπλων προς τους αντάρτες για να προστατεύσουν τους πολίτες.

Ο στρατηγός Ιντρίς δήλωσε ότι μόνον 1.500 μαχητές τους Ελεύθερου Συριακού Στρατού με ελαφρύ οπλισμό πολεμούν στο Κουσέιρ, ενώ 50.000 κάτοικοι είναι παγιδευμένοι στην πόλη.

Η Ουάσινγκτον, δια της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Πσάκι χαρακτήρισε "μη αποδεκτή" την παρουσία των μαχητών της Χεζμπολάχ στη Συρία και ζήτησε την αποχώρησή τους, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να εκληφθεί ως προειδοποίηση, αφού δεν συνοδεύεται από οποιαδήποτε απειλή. Η δήλωση μάλλον αποτελεί την έκφραση της ανησυχίας των ΗΠΑ για την εξέλιξη της σύγκρουσης σε περιφερειακή σύρραξη.

Ο στρατηγός Ιντρίς απηύθυνε επίσης έκκληση προς τα μέλη της ηγεσίας της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης, που περνούν τον καιρό τους ερίζοντας στην Κωνσταντινούπολη, να συμφωνήσουν άμεσα να συμμετάσχουν στη διεθνή διάσκεψη Γενεύη-2 για τη Συρία, η οποία οργανώνεται μετ' εμποδίων για τον επόμενο μήνα από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τον ΟΗΕ.