ΚΟΣΜΟΣ

Αθώος δηλώνει ο ΤζοχάρΤσαρνάεφ

Αθώος δηλώνει ο ΤζοχάρΤσαρνάεφ

Αθώος δήλωσε πως είναι ο 19 χρονος Τσετσένος, Τζοxάρ Τσαρνάεφ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε για πρωτη φορά, με τη μητέρα του.

Σε συνέντευξή της στο Associated Press, η Ζουμπεϊντάτ Τσαρνάεβα δήλωσε ότι ο γιος της της είπε ότι εκείνος και ο αδελφός του, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης μετά τις επιθέσεις της 15ης Απριλίου στη Βοστώνη, ότι είναι αθώοι.

Η μητέρα του, είπε στους δημοσιογράφους: " Είμαι η πρώτη που πιστεύει πως το παιδί μου είναι αθώο. Γνωρίζοντας ότι το παιδί σου είναι σαν θηρίο σε κλουβί, απομονωμένο από τον κόσμο, είναι αδύνατον να ελέγξεις τα συναισθήματα σου."

Επίσης, όπως της είπε ο Τζοχάρ, έχει αναρρώσει αρκετά ώστε να μπορεί να κάνει τα πρώτα του βήματα.

Η οικογένεια Τσαρνάεφ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι οι τα δύο αδέλφια είναι αθώα για τις βομβιστικές επιθέσεις στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

"Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να προσεύχομαι στο Θεό και να ελπίζω ότι κάποια μέρα θα αποδειχθεί αυτή η αδικία, τα παιδιά μας θα είναι "καθαρά" και θα έχουμε πίσω τον Τζοχάρ. Σακατεμένο, αλλά τουλάχιστον ζωντανό", ανέφερε χαρακτηριστικά η Τσαρνάεβα.