ΚΟΣΜΟΣ

Ανάφλεξη της βίας στο Ιράκ

Ανάφλεξη της βίας στο Ιράκ

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε ακόμη απήχθησαν την Κυριακή στη διάρκεια νέων επεισοδίων στο Ιράκ.


Στα περίχωρα της Ρούτμπα, μίας περιοχής κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, ένοπλοι σκότωσαν τρεις Σύρους οδηγούς φορτηγών που απείχαν ελάχιστα από το να εισέλθουν στο ιρακινό έδαφος και πυρπόλησαν τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με το τοπικό αξιωματούχο, ένας Ιρακινός αστυνομικός κι ένας πολίτης απήχθησαν στην ίδια περιοχή, ενώ δύο άλλοι αστυνομικοί κι ένας πολίτης απήχθησαν στα βόρεια της πόλης.

Στη Φαλούτζα, περίπου 60 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, ένας αξιωματικός του στρατού έπεσε νεκρός από σφαίρες, όπως κι ένας άλλος άνδρας στο κέντρο της πόλης, ενώ στην Γκάρμα, ανατολικά από τη Φαλούτζα, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν ένας ελεύθερος σκοπευτής άνοιξε πυρ εναντίον του ενώ βρισκόταν μέσα σε στρατόπεδο.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες η βία έχει αναζωπυρωθεί στο Ιράκ, εγείροντας εκ νέου φόβους περί επανόδου της χώρας στη θρησκευτικού χαρακτήρα εμφύλια σύρραξη που μαινόταν την περίοδο 2006-2008.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Μάιο, μήνα ο οποίος ήταν ο πιο αιματηρός από το 2008.