ΚΟΣΜΟΣ

Ξόδεψε 15 εκατ. ευρώ για ένα τριήμερο στην Ντίσνεϊλαντ!

Ξόδεψε 15 εκατ. ευρώ για ένα τριήμερο στην Ντίσνεϊλαντ!

Ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας ξόδεψε στα τέλη του Μαΐου ένα ποσό ύψους 15 εκατ. ευρώ στη Ντίσνεϊλαντ του Παρισιού για μια τριήμερη παραμονή του εκεί, αφού έκλεισε ατραξιόν και θεάματα προς τέρψη αποκλειστικά του ίδιου και των περίπου 60 προσκεκλημένων του, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.


Ο πρίγκιπας Φαχντ αλ Σαούντ πέρασε τρεις ημέρες στο θεματικό αυτό πάρκο, από την 22α ως την 24η Μαΐου του, ανέφεραν οι πηγές αυτές.
Επρόκειτο για μια επίσκεψη "ιδιωτικού χαρακτήρα" η οποία οργανώθηκε από μια υπηρεσία της Γιουροντίσνεϊ η οποία ειδικεύεται στις σχέσεις με μεγάλες επιχειρήσεις και με ιδιώτες, όπως ανέφερε η ίδια η εταιρεία.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του ο πρίγκιπας, ο οποίος εόρταζε το γεγονός ότι πήρε το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο, εξασφάλισε "αποκλειστική πρόσβαση" σε διάφορους χώρες, που είχαν κλείσει μόνο για αυτόν και τους καλεσμένους του όταν και για όσο επιθυμούσε, σύμφωνα με την μία πηγή. Συνολικά τον πρίγκιπα συνόδευσαν "περίπου εξήντα" πρόσωπα, προσωπικοί του φίλοι και απλοί λάτρεις της Ντίσνεϊλαντ. Διοργανώθηκαν αποκλειστικά για αυτόν και τους προσκεκλημένους του ειδικά θεάματα, με χαρακτήρες του Ντίσνεϊ που "σπάνια εμφανίζονται".

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, εφαρμόστηκαν "ειδικά μέτρα ασφαλείας" για τον επισκέπτη αυτό, έναν από τους πιο πιστούς πελάτες των θεματικών πάρκων της Ντίσνεϊ.

Το πάρκο επισκέφθηκαν 16 εκατ. επισκέπτες το 2012.

Τα 15 εκατ. ευρώ που δαπάνησε ο πρίγκιπας είναι πάντως μια σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα έσοδα του πάρκου—το 2012 είχε κύκλο εργασιών 1,324 δισεκατ. ευρώ, αλλά παρ' όλ' αυτά υπέστη καθαρή ζημία 85,6 εκατ. ευρώ.

Ένα 10% των μετοχών του ομίλου Ντίσνεϊ ανήκει στον σαουδάραβα πρίγκιπα και επιχειρηματία αλ Ουάλιντ.