ΚΟΣΜΟΣ

Μεγαλοπρέπεια στο Ουέστμινστερ για την 60η επέτειο στέψης της Ελισάβετ

Μεγαλοπρέπεια στο Ουέστμινστερ για την 60η επέτειο στέψης της Ελισάβετ

Μετά τις λαμπρές εκδηλώσεις του 2012 για τα 60 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο- το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο- την Κυριακή συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από την επίσημη τελετή στέψής της, τον Ιούνιο του 1953.

Το πρωί τελέστηκε η επίσημη Λειτουργία για τον εορτασμό της 60ης επετείου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ,παρουσία 2.000 καλεσμένων, ανάμεσα τους και κάποιοι που είχαν παρευρεθεί στην τελετή στέψης της 26χρονης τότε Ελισάβετ.

Μάλιστα, το στέμμα που φόρεσε η νεαρή τότε βασίλισσα (φωτ), βγήκε για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια από τον Πύργο του Λονδίνου, όπου φυλάσσεται και- κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας- εκτίθονταν σε περίοπτη θέση μέσα στο Αββαείο.

Η βασίλισσα έφτασε χαμογελαστή στον καθεδρικό ναό, συνοδευόμενη από 20 μέλη της οικογένειάς της, ανάμεσα τους και ο σύζυγός της Φίλιππος, ο οποίος εχθές τη νύχτα δεν παρευρεθεί σε επίσημη δεξίωση λόγω αδιαθεσίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι μίλησε για τα "60 χρόνια δέσμευσης και καθήκοντος" από πλευράς της Ελισάβετ Β'.

Η 60 επέτειος στέψης της Ελισάβετ εορτάστηκε χωρίς ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, αντίθετα η βασίλισσα πέρασε το Σαββατοκύριακο στο κάστρο του Ουίνδσορ, σε στενό οικογενειακό κλίμα.