Συναγερμός στη Γερμανία

Newsroom Newsroom

Συναγερμός στη Γερμανία

Σε κατάσταση συναγερμού σήμανε στη γερμανική πόλη του Μαγδεμβούργου εξαιτίας του κινδύνου να πλημμυρίσουν ποταμοί της χώρας και να προκαλέσουν νέες καταστροφές.

Στα νότια περίχωρα, στη συμβολή των ποταμών Έλβα και Ζάαλε έσπασε φράγμα και μεγάλες ποσότητες νερού κατευθύνονται σε κατοικημένες περιοχές.

Οι πολίτες απεγνωσμένοι επιχειρούν να προετοιμαστούν για να γλυτώσουν τα χειρότερα.Όμως ορισμένες περιοχές εκκενώθηκαν. Τρεις χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους.

«Μας σοκάρει κι εμάς να βλέπουμε ανθρώπους που προσπαθούν με σακιά με χώμα να δημιουργήσουν αναχώματα και να αποτρέψουν την πλημμύρα. Εμείς θεωρούμε ότι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, διότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί να φτάσουν μεγάλες ποσότητες νερού.

Πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα έχουν αποτέλεσμα", δηλώνει εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

Τα περίχωρα του Μαγδεμβούργου καλύφθηκαν από τα νερά του Έλβα, που αυξήθηκαν από τις βροχές στην Τσεχία. Επίσης από τον Δούναβη πλημμύρισαν περιοχές στην Αυστρία, την Σλοβακία και την Ουγγαρία.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας βρίσκεται σήμερα στις πληγείσες περιοχές, ενώ πολιτικά στελέχη χαρακτηρίζουν τις πλημμύρες "εθνική καταστροφή".

Η στάθμη του Έλβα έφτασε την Κυριακή στα 7,47 μέτρα, πολύ πάνω από τα δύο μέτρα που είναι κανονικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved