ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Γέμισε ασφυκτικά η πλατεία Ταξίμ (pics)

Τουρκία: Γέμισε ασφυκτικά η πλατεία Ταξίμ (pics)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, καθώς συνεχίζονται οι λαϊκές διαδηλώσεις στην Τουρκία.

Από νωρίς το απόγευμα, η πλατεία Ταξίμ γέμισε ασφυκτικά. Ήταν η πολυπληθέστερη μέχρι σήμερα συγκέντρωση στην πλατεία, ενώ οι σκηνές που διαδραματίστηκαν ήταν άνευ προηγουμένου, αφού μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα στην πλατεία, μεταξύ άλλων και χιλιάδες οργανωμένοι οπαδοί των τριών μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων της Κωνσταντινούπολης, Γαλατάσαραϊ, Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας, κρατώντας ο ένας τη σημαία του άλλου.

Επίθεση της Αστυνομίας, κατα διαδηλωτών στην Άγκυρα το Σάββατο.
Το βράδυ του Σαββάτου, η τουρκική αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκανε χρήση κανονιών νερού για να διαλύσει 5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Άγκυρας.

Εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν άφθονη χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που διέκοψαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να διαλυθούν, παρά τις προσταγές των αρχών, στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις καταδίωξαν τους διαδηλωτές που κατέφυγαν στα δρομάκια γύρω από την πλατεία. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.