ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σε «νοσοκομείο εκστρατείας» μετατράπηκε το Πάρκο Γκεζί

Τουρκία: Σε «νοσοκομείο εκστρατείας» μετατράπηκε το Πάρκο Γκεζί

Το Πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών, που απαιτούν την παραίτηση του τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει μετατραπεί σε ένα υπαίθριο "νοσοκομείο εκστρατείας", ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).


Η επείγουσα άφιξη των τραυματιών, πάνω σε αυτοσχέδια φορεία ανακοινώνεται από ένα σφύριγμα σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. «Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας, περίπου 25 τραυματίες πέρασαν από το κέντρο μας πριν μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο», δήλωσε μια εθελοντής νοσοκόμα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Οι περισσότεροι που έρχονται σε μας είναι κυρίως τραυματίες με εγκαύματα, άνθρωποι που ένιωσαν δυσφορία από τα δακρυγόνα, ή είχαν κάποιο σπάσιμο ή χρειάζονταν ράμματα», συμπλήρωσε η ίδια λέγοντας ότι εκεί προσφέρονται απλά οι πρώτες βοήθειες, και οι τραυματίες στέλνονται στο νοσοκομείο.

Αν και οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν πάρει τον έλεγχο δίπλα στην πλατεία Ταξίμ κάνοντας ευρεία χρήση δακρυγόνων και ρίχνοντας τόνους νερού με πίεση από τα κανόνια υδροφόρων της αστυνομίας, δεν μπήκαν στο πάρκο αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και εθελοντές γιατροί.