Στόχος βομβιστικής επίθεσης στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Newsbomb

Τέσσερις Αφγανοί στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από έκρηξη αυτοσχέδιου βομβιστικού...

Τέσσερις Αφγανοί στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από έκρηξη αυτοσχέδιου βομβιστικού μηχανισμού και ένας οπλίτης του ΝΑΤΟ έχασε τη ζωή του από επίθεση των Ταλιμπάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και το αρχηγείο της πολυεθνούς δύναμης.

Οι στρατιώτες του εθνικού στρατού «περιπολούσαν σε αγορά» της επαρχία Λογκάρ στα νότια της Καμπούλ, «όταν αυτοσχέδιος μηχανισμός που ήταν κρυμμένος σε κατάστημα εξερράγη», σκοτώνοντας τέσσερις στρατιώτες και έναν διερμηνέα που χρησιμοποιούσαν για να συνεννοούνται με τις διεθνείς δυνάμεις, τόνισε ο εκπρόσωπος της τοπικής αρχής ονόματι Μοχάμαντ Ντερβίς.

Επίσης, σε κάποιο σημείο στα νότια, ένας στρατιώτης της πολυεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ (ISAF), του οποίου η εθνικότητα δεν ανακοινώθηκε, βρήκε τον θάνατο σήμερα σε ενέδρα των Ταλιμπάν, ανακοίνωσε η υπό αμερικανική διοίκηση δύναμη, χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Με αυτή τη νέα απώλεια, ο αριθμός των ξένων οπλιτών που έχουν βρει τον θάνατο στο Αφγανιστάν από την αρχή του χρόνου ανέρχεται στους 68. Το 2010, με τους 712 καταγεγραμμένους νεκρούς, ήταν το πλέον θανατηφόρο έτος για τις δυνάμεις της δυτικής συμμαχίας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved