ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Να αποδεχθεί την ήττα κάλεσε τον Μπερίσα ο Ράμα

Αλβανία: Να αποδεχθεί την ήττα κάλεσε τον Μπερίσα ο Ράμα

Να αποδεχθεί την ήττα του κάλεσε τον αντίπαλό του και απερχόμενο πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, το οποίο αναδείχθηκε νικητής στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, Έντι Ράμα.


Ο κ. Ράμα ζήτησε από τα μέλη των επιτροπών να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων και είπε ότι «τελικά, η Αλβανία κατάφερε να διεξαγάγει μια κανονική εκλογική διαδικασία».

«Συνεχίζουμε να περιμένουμε, με ηρεμία και σεβασμό στη δημοκρατική ηθική μας, ο αντίπαλος να παραδεχτεί την ήττα και να ενωθεί με τη μεγάλη νίκη της Αλβανίας, σε μια εκλογική διαδικασία, η οποία αποτέλεσε μια συνάντηση της Αλβανίας και των Αλβανών με την ιστορία, ανάλογη εκείνης του 1992», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των αλβανών Σοσιαλιστών.

Πρόσθεσε δε ότι «το αποτέλεσμα, το οποίο είναι πέρα από κάθε προσδοκία, συνδέεται με το απλό γεγονός ότι ο αλβανικός λαός είχε αποφασίσει να κλείσει μια σελίδα και να ανοίξει μια νέα εποχή».

Οι δηλώσεις Ράμα έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα, στα Τίρανα.
Ο κ. Αγιάλα συνεχάρη τον κ. Ράμα κάνοντας λόγο για «μια ιστορική νίκη και μια εξαιρετική είδηση για την Αλβανία, την Ευρώπη και την οικογένεια της διεθνούς Αριστεράς».