ΚΟΣΜΟΣ

Η Νότια Αφρική προετοιμάζεται για το θάνατο του Μαντέλα

Η Νότια Αφρική προετοιμάζεται για το θάνατο του Μαντέλα

Ο λαός της Νότιας Αφρικής προσπαθεί να αποδεχτεί ότι το τέλος της ζωής του ηγέτη του, Νέλσον Μαντέλα, βρίσκεται πια κοντά.


Το γραφείο του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα, σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει το τον κόσμο, εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία ζητά από τους πολίτες να προσευχηθούν για τον αγαπημένο τους ηγέτη, η κατάσταση του οποίου παραμένει κρίσιμη, τονίζοντας παράλληλα ότι ο «Μαντίμπα είναι πολύ ηλικιωμένος».

Πηγές του νοσοκομείου της Πρετόρια, όπου νοσηλεύεται ο Νέλσον Μαντέλα, δήλωσαν στο Skynews ότι πλέον ο 95χρονος δεν μπορεί να κρατηθεί στη ζωή χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Οι γέροντες της φυλής στην οποία ανήκει μετά από συναντήσεις με την οικογένεια άρχισαν να προετοιμάζονται για το θάνατό του. Στο χωριό Κούνου, όπου μεγάλωσε, ένα μέλος της φυλής Τέμπου δήλωσε ότι παρόλο που απαγορεύεται από την παράδοσή τους να συζητούν για τον ενδεχόμενο θάνατο ενός ανθρώπου, όλοι περιμένουν το χειρότερο. Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για μία σειρά τελετουργιών, που θα πραγματοποιηθούν κατά την κηδεία του.

Έξω από το νοσοκομείο όπου ο Μαντέλα νοσηλεύεται από τις 8 Ιουνίου έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας, ενώ η αστυνομία απέκλεισε και τον δρόμο καθώς ολοένα και περισσότερος κόσμος συρρέει στο σημείο.

«Έχει κάνει τόσα πολλά για αυτή τη χώρα, είναι τρομερά λυπηρό αλλά πρέπει να το δεχτούμε, όσο σκληρό κι αν είναι», δήλωσε μια γυναίκα που διάβαζε μηνύματα πολιτών καρφιτσωμένα στον περίβολο του νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης:

Νέλσον Μαντέλα: Οι γέροντες της φυλής συσκέπτονται στο νοσοκομείο