ΚΟΣΜΟΣ

Καθυσηχάζουν στα κατεχόμενα για την ψευδοπανώλη

Καθυσηχάζουν στα κατεχόμενα για την ψευδοπανώλη

Σε πρώτο στάδιο η ψευδοπανώλη εντοπίστηκε στα περιστέρια και τρυγόνια στα κατεχόμενα, σύμφωνα με το «διευθυντή» των «κτηνιατρικών υπηρεσιών», Χουσεϊν Αταμπέν, ο οποίος μιλώντας στη Χαλκίν Σεσί δήλωσε ότι μετά πέρασε στα κοτόπουλα, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική.

Τα κρούσματα, πρόσθεσε, εντοπίστηκαν σε περιοχές κυρίως κοντά στα «σύνορα»», λέγοντας ότι θανατώθηκαν κοτόπουλα που εκτρέφονταν σε σπίτια και διαπιστώθηκε ότι έπασχαν από τον ιό, ενώ – σημείωσε – δεν εντοπίστηκαν κρούσματα σε φάρμες κοτόπουλων στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα κατεχόμενα η ψευδοπανώλη εντοπίστηκε στις περιοχές Μόρφου, Βατιλή και Λύση πρώτα σε πτηνά και μετά σε κοτόπουλα. Θεωρείται ότι ο ιός ξεκίνησε από κοτόπουλα που εκτρέφονται σε σπίτια, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους.

Με τίτλο συνεχίζεται η εξολόθρευση των πτηνών, η Γενί Ντουζέν αναφέρεται στη θανάτωση 70.000 κοτόπουλων σε δύο φάρμες στις ελεύθερες περιοχές λόγω της ψευδοπανώλης. Η εφημερίδα επικαλείται δημοσιεύματα ε/κ εφημερίδων για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί και τα μέτρα που λαμβάνονται.

ΠΗΓΗ icyprus