ΚΟΣΜΟΣ

Απήγγειλαν κατηγορίες στον Τσαρνάεφ για τις επιθέσεις στη Βοστώνη

Απήγγειλαν κατηγορίες στον Τσαρνάεφ για τις επιθέσεις στη Βοστώνη

Στην επίσημη απαγγελία κατηγοριών στον βασικό ύποπτο, μαζί με το νεκρό αδελφό του, για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, προχώρησε η αμερικανική δικαιοσύνη.

Οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλων το φόνο τεσσάρων ανθρώπων και τη χρήση όπλου μαζικής καταστροφής.

Ο 19χρονος αντιμετωπίζει τουλάχιστον 30 κατηγορίες σε ό,τι αφορά τις εκρήξεις της 15ης Απριλίου, οι οποίες είχαν σαν άμεσο αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 260.

Το τέταρτο θύμα, ένας αστυνομικός, πυροβολήθηκε από τον ύποπτο και το αδελφό του κατά τη διάρκεια της καταδίωξής τους, σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Δεκαεπτά από τις κατηγορίες τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη ή και με την ποινή του θανάτου, σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος κριθεί ένοχος.
Ο 26χρονος αδελφός του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, Ταμερλάν, είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία μετά τη διπλή έκρηξη στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο ύποπτος είχε τραυματιστεί και ο ίδιος και κρατούνταν σε νοσοκομείο φυλακών κοντά στη Βοστόνη από την ημέρα που συνελήφθη, στις 19 Απριλίου.

Τα δύο αδέρφια προέρχονται από οικογένεια εθνικά τσετσένων μουσουλμάνων από τη Ρωσία και ζούσαν στις ΗΠΑ για περίπου μία δεκαετία.