ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Με 11 γυναίκες υπουργούς η κυβέρνηση Ραντ

Αυστραλία: Με 11 γυναίκες υπουργούς η κυβέρνηση Ραντ

Έντεκα γυναίκες διόρισε στην κυβέρνησή του ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας, έναντι εννέα που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Είμαι ευτυχής για το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας αριθμεί μεγαλύτερο αριθμό γυναικών από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ως τώρα στην ιστορία της Αυστραλίας», δήλωσε ο Ραντ.

Η Τζασίντα Κόλινς, γερουσιαστής της Βικτόριας, εντάσσεται στην ομάδα του Ραντ στη θέση της υπουργού Ψυχικής Υγείας και Γήρατος, η Τζούλι Κόλινς είναι υπουργός Στέγασης και αρμόδια για τη θέση των γυναικών και η Κάθριν Κινγκ ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Περιφερειακής Διπλωματίας.

Ο Κέβιν Ραντ τόνισε πως οι διορισμοί αυτοί έγιναν αποκλειστικά με κριτήρια ικανότητας και όχι για να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών στην ομάδα του. Δήλωσε εξάλλου πως ο κύριος στόχος της κυβέρνησής του είναι να συντηρήσει μια ισχυρή οικονομία.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα, οι Εργατικοί έχουν ωφεληθεί από την αλλαγή επικεφαλής της κυβέρνησης, καθώς έχουν ανέβει και πάλι στο 49% των θετικών γνωμών, έναντι 51% για τους Φιλελεύθερους.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κέβιν Ραντ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προγραμματίσει η Γκίλαρντ, όμως προς το παρόν δεν έχει ορίσει άλλη ημερομηνία.