ΚΟΣΜΟΣ

Μοχάμεντ Μόρσι: «Είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου»

Μοχάμεντ Μόρσι: «Είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου»

Ο ανατραπείς ισλαμιστής Αιγύπτιος ηγέτης Μοχάμεντ Μόρσι δήλωσε (σε ένα μήνυμά του που μαγνητοσκοπήθηκε σε βίντεο λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση του επικεφαλής του στρατού που τον κήρυξε έκπτωτο), ότι παραμένει «ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου».


«Είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου», δήλωσε ο Μόρσι στο βίντεο αυτό, το οποίο είναι κακής ποιότητας, καλώντας παράλληλα το λαό «να υπερασπιστεί τη νομιμότητά (του)».

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα ότι οι αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας διέκοψαν χθες (Τετάρτη) το βράδυ την εκπομπή ενός τηλεοπτικού δικτύου που πρόσκειται στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, την παράταξη στην οποία ανήκει ο αποπεμφθείς πρόεδρος Μόρσι.

Παράλληλα εργαζόμενοι στο αλ Τζαζίρα Μομπάσερ Μισρ, ένα δίκτυο που ανήκει μια θυγατρική του τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα του Κατάρ, συνελήφθησαν μετά την μετάδοση από το σταθμό του μηνύματος του Μόρσι.

Σύμφωνα με τον Καρίμ Ελ Ασιούτι, έναν εργαζόμενο στο δίκτυο αυτό, συνελήφθησαν τουλάχιστον πέντε δημοσιογράφοι του καναλιού.