ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Αιματοχυσία στο Κάιρο-Νεκροί οπαδοί του Μόρσι

Αίγυπτος: Αιματοχυσία στο Κάιρο-Νεκροί οπαδοί του Μόρσι

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, σε συγκρούσεις έξω από τη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο, τα ξημερώματα.


Οπαδοί του Μόρσι πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το τη βάσης της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, όπου κρατείται ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, «ομάδα τρομοκρατών» προσπάθησε να επιτεθεί στο κτήριο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αξιωματικός.

Πηγές των Αδελφών Μουσουλμάνων, από την άλλη, έκαναν λόγο για στρατιωτικά πυρά κατά του πλήθους ισλαμιστών που συμμετείχε στην καθιστική διαμαρτυρία. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάνουν λόγο για 16 νεκρούς, το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, πολιτικό σκέλος της οργάνωσης, για 34. Εκπρόσωπος της οργάνωσης υποστήριξε ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν άοπλοι.

Των συγκρούσεων προηγήθηκε επέμβαση της αστυνομίας και του στρατού, όταν προσπάθησαν να διαλύσουν της συγκέντρωση των οπαδών του Μοχάμεντ Μόρσι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομία και στρατός έκαναν χρήση δακρυγόνων και πυροβολούσαν στον αέρα με πραγματικά πυρά.