ΚΟΣΜΟΣ

Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του Ομπάμα

Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του Ομπάμα

Στην ερώτηση ενός παιδιού «ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό», ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απάντησε το «μπρόκολο».


Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος να έχει δείξει πολλές φορές την αδυναμία του στην όχι και τόσο υγιεινή διατροφή (χάμπουργκερ σε προάστιο της Ουάσινγκτον με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μπριζόλες στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, χοτ ντογκ σε αγώνα μπάσκετ στο Ντέιτον του Οχάιο και ένα γλύκισμα, το «κρινγκλ», στο Ουινσκόνσιν), όμως φρόντισε η απάντησή του να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Τον Λευκό Οίκο επισκέφθηκαν την Τρίτη παιδιά που κέρδισαν έναν διαγωνισμό για την καλύτερη υγιεινή συνταγή, στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της παιδικής παχυσαρκίας της Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα.

«Το φαγητό μπορεί να είναι διασκέδαση. Μπορεί να είναι υγιεινό. Αποκτάτε συνήθειες που θα είναι εξαιρετικές για ολόκληρη τη ζωή σας», είπε ο Ομπάμα απευθυνόμενος στα παιδιά και αστειευόμενος πρόσθεσε: «Στην οικογένειά μου, όταν μαγείρευαν λαχανικά ήταν όλα βραστά». Έκτοτε, είπε, έμαθε ότι το υγιεινό φαγητό μπορεί να έχει και ωραία γεύση.

Στο μπρόκολο πάντως είχε αναφερθεί και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο νεότερος. «Δεν μου άρεσε από μικρό παιδί και η μητέρα μου με ανάγκαζε να το τρώω. Και είμαι πρόεδρος των ΗΠΑ και δεν πρόκειται να ξαναφάω μπρόκολο», είχε δηλώσει.