ΚΟΣΜΟΣ

Βοστώνη: Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ ενώπιον του δικαστηρίου

Βοστώνη: Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ ενώπιον του δικαστηρίου

Ο κατηγορούμενος για τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, θα εμφανιστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου της Βοστώνης.


Η δικογραφία σε βάρος του 19χρονου τσετσενικής καταγωγής, σχηματίστηκε στα τέλη του περασμένου μήνα. Ο Τζοχάρ μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Ταμερλάν κατασκεύασαν και πυροδότησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στις 15 Απριλίου, μέσα στο πλήθος χιλιάδων θεατών του Μαραθώνιου της Βοστώνης. Εκτός από τη δολοφονία τριών ανθρώπων στο Μαραθώνιο, η δικογραφία αφορά και τη δολοφονία ενός αστυνομικού μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Όπως επισημαίνει δικαστική πηγή, η μεγαλύτερη πρόκληση για τη δημόσια κατήγορο Μίριαμ Κόνραντ, είναι να καταφέρει να μην του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Η εμφάνιση του Τσαρνάεφ στο αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Βοστώνης θα είναι προφανώς σύντομη και ο κατηγορούμενος αναμένεται να δηλώσει αθώος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Τσαρνάεφ έγραψε μέσα στη βάρκα όπου κρυβόταν: «Η αμερικανική κυβέρνηση σκοτώνει τους αθώους πολίτες μας.Εμείς οι μουσουλμάνοι είμαστε ένα σώμα, χτυπάς έναν και μας χτυπάς όλους. Δεν μου αρέσει να σκοτώνω αθώους ανθρώπους, απαγορεύεται από το Ισλάμ... Σταματήστε να σκοτώνετε τους αθώους πολίτες μας και θα σταματήσουμε κι εμείς».