ΚΟΣΜΟΣ

Τρίτη συνεχόμενη νύχτα βίας και επεισοδίων στο Μπέλφαστ

Τρίτη συνεχόμενη νύχτα βίας και επεισοδίων στο Μπέλφαστ

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν για τρίτη συνεχή νύχτα στο Μπέλφαστ όταν προτεστάντες διαδηλωτές πέταξαν εμπρηστικούς μηχανισμούς κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με σφαίρες καουτσούκ, αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Πάνω από 600 αστυνομικοί από την Αγγλία είχαν αναπτυχθεί στη Βόρεια Ιρλανδία λόγω των επεισοδίων που σημειώνονται κάθε χρόνο στην παρέλαση της 12ης Ιουλίου, με την οποία κορυφώνονται οι πορείες των προτεσταντών που οργανώνει το τάγμα της Οράγγης.

Περίπου 400 επιπλέον αστυνομικοί έφθασαν το Σάββατο στο Μπέλφαστ λόγω των επεισοδίων που είχαν σημειωθεί την προηγούμενη νύχτα. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν αστυνομικοί έστησαν οδόφραγμα για να εμποδίσουν τους προτεστάντες να περάσουν από την καθολική συνοικία στο βόρειο τμήμα της πόλης για να αποφευχθούν επεισόδια.

Οι πορείες των προτεσταντών οργανώνονται παραδοσιακά κάθε χρόνο και κορυφώνονται με την παρέλαση της 12ης Ιουλίου, επέτειο της νίκης του προτεστάντη βασιλιά Γουλιέλμου ΙΙΙ επί του καθολικού αντιπάλου του Ιακώβου ΙΙ στη μάχη του Μπόιν το 1690.