ΚΟΣΜΟΣ

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο στα ξένα ΜΜΕ

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις για το πολυνομοσχέδιο στα ξένα ΜΜΕ

Στην 24ωρη γενική απεργία αναφέρονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με ανταποκρίσεις και εκτενή άρθρα, ενόψει της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

BBC: Γενική απεργία στην Ελλάδα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ανταποκρινόμενη στους όρους των δανειστών.

Reuters: Τα τρένα έχουν τραβήξει χειρόφρενο και τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς οι εργαζόμενοι απεργούν για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.

CNN: Γενική απεργία στην Ελλάδα κήρυξαν τα συνδικάτα, που διαμαρτύρονται στα νέα μέτρα λιτότητας

Deutsche Welle: Οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν στην Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές θέσεων εργασίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση στην Αθήνα ενόψει της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για το πολυνομοσχέδιο.

Bloomberg: Τα εργατικά συνδικάτα στην Ελλάδα πραγματοποιούν την τρίτη γενική απεργία από την αρχή του χρόνου, ενώ το κοινοβούλιο ξεκινά τη διαδικασία ψηφοφορίας του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει περικοπές χιλιάδων θέσεων στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών.