ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερες δύο Ισπανίδες που είχαν απαχθεί το 2011

Ελεύθερες δύο Ισπανίδες που είχαν απαχθεί το 2011

Δύο Ισπανίδες, εργαζόμενες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που είχαν απαχθεί τον Οκτώβριο του 2011 στη Σομαλία, αφέθηκαν σήμερα ελεύθερες, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση από το Ναϊρόμπι.

Η Μονσεράτ Σέρα, 40 ετών και η Μπλάνκα Τιεμπό, 30 ετών, είχαν απαχθεί από το Ντανταάμπ, τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό του κόσμου, στην ανατολική Κένυα, όπου εργάζονταν για λογαριασμό της ανθρωπιστικής οργάνωσης. Η απαγωγή τους έγινε την ίδια περίοδο που η Κένυα έστειλε στρατεύματα στη γειτονική Σομαλία για να καταδιώξουν τους αντάρτες Σεμπάμπ.

Οι απαγωγείς μετέφεραν τις δύο γυναίκες στη γειτονική Σομαλία όπου τις κρατούσαν ομήρους όλους αυτούς τους μήνες.

"Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους και ανυπομονούν να ξαναβρεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα το συντομότερο δυνατόν", αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δεν διευκρίνισαν πότε θα επιστρέψουν οι δύο γυναίκες στην πατρίδα τους αλλά υποσχέθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την απαγωγή και για τις συνθήκες υπό τις οποίες απελευθερώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν αύριο Παρασκευή.

"Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν την επίθεση εναντίον εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που προσφέρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε χιλιάδες πρόσφυγες", τόνισαν στην ανακοίνωσή τους.