ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τσαρνάεφ με το σημάδι του ελεύθερου σκοπευτή στο μέτωπο

Ο Τσαρνάεφ με το σημάδι του ελεύθερου σκοπευτή στο μέτωπο

Φωτογραφίες του κατηγορούμενου βομβιστή της Βοστώνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ, με την κόκκινη κουκίδα από το λέιζερ του όπλου ελεύθερου σκοπευτή να τον σημαδεύει, έδωσε στη δημοσιότητα ένας αστυνομικός.


Στόχος του αστυνομικού ήταν να αντικρούσει την ωραιοποιημένη εικόνα του νεαρού Τσετσένου που δημοσίευσε το περιοδικό Rolling Stone.

Ο υπαστυνόμος της Μασαχουσέτης Σον Μέρφι έβγαλε ο ίδιος τις φωτογραφίες όταν η αστυνομία κατεδίωκε τον Τσαρνάεφ, τον μικρότερο από τους δύο Τσετσένους αδελφούς, που κατηγορούνται για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 260 στις 15 Απριλίου. Ο μεγαλύτερος αδελφός του έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.

«Αυτό που έκανε το Rolling Stone ήταν λάθος. Αυτός ο τύπος είναι σατανικός. Αυτός είναι ο πραγματικός βομβιστής της Βοστώνης. Όχι κάποιος αξύριστος και αχτένιστος για το εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone», ανέφερε ο Μέρφι σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Boston Magazine, το οποίο την Πέμπτη δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του περισσότερες από δώδεκα φωτογραφίες του Τσαρνάεφ.

Η αστυνομία της Μασαχουσέτης αρνήθηκε να σχολιάσει αν ο Μέρφι τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Ντέιβιντ Προκόπιο δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τη σύλληψη του Τσαρνάεφ έγινε χωρίς άδεια.

Μία ημέρα νωρίτερα, αξιωματούχοι της Βοστώνης αντέδρασαν οργισμένα με αφορμή του πορτραίτο του Τσαρνάεφ στο εξώφυλλο του Rolling Stone για το τεύχος Αυγούστου με τίτλο: «Ο βομβιστής: Πώς ένας δημοφιλής, πολλά υποσχόμενος φοιτητής απογοητεύτηκε από την οικογένειά του, έμπλεξε με το εξτρεμιστικό Ισλάμ και έγινε ένα τέρας».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τσαρνάεφ δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Αν κριθεί ένοχος μπορεί να καταδικαστεί ακόμη και στην εσχάτη των ποινών.

Δείτε τις φωτογραφίες: