ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ για το ελληνικό αίτημα των πολεμικών αποζημιώσεων

Η Μέρκελ για το ελληνικό αίτημα των πολεμικών αποζημιώσεων

Η δική μας ερμηνεία του νόμου είναι διαφορετική, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μερκελ, αναφερόμενη στο ελληνικό αίτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Βερολίνο πριν από τις θερινές διακοπές της, η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι «αυτό δεν αλλάζει, παρά τις πρόσφατες αξιώσεις».

Οι δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου έγιναν μία ημέρα μετά την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στην Αθήνα, ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε στο θέμα του υποχρεωτικού κατοχικού δανείου κάνοντας λόγο για «συνεχιζόμενη ευθύνη για τη μεγαλύτερη κρίση στην ευρωπαϊκή ιστορία με τη δικτατορία των ναζί του Χίτλερ» και προσθέτοντας ότι «πρέπει να δούμε τι ακριβώς έγινε στην Ελλάδα».

Σημείωσε ωστόσο ότι «αυτό είναι τελείως διαφορετικό με το θέμα των επανορθώσεων που έχει ρυθμιστεί με τη συνθήκη του Λονδίνου». Με αυτό, όπως είπε, «συμφώνησε και η Ελλάδα μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου».