ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάστηκαν τρεις στενοί συνεργάτες του Μπερλουσκόνι

Καταδικάστηκαν τρεις στενοί συνεργάτες του Μπερλουσκόνι

Σχεδόν έναν μήνα μετά την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε επτά χρόνια φυλάκισης για το σκάνδαλο Ρούμπι-γκέιτ, τρεις στενοί φίλοι του κρίθηκαν ένοχοι από το Δικαστήριο του Μιλάνο για τα περιβόητα πάρτυ μπούνγκα-μπούνγκα.

Η πρώην οδοντοτεχνίτρια του Καβαλιέρε, Νικόλ Μινέτι, ο πρώην διευθυντής ειδήσεων του καναλιού Rete 4 ιδιοκτησίας Μπερουσκόνι, Εμίλιο Φέντε, και ο ατζέντης μοντέλων, Λέλε Μόρα καταδικάστηκαν σε επτά χρόνια φυλάκισης -πέντε χρόνια για την Μινέτι-, με την κατηγορία ότι προμήθευαν πόρνες για τις καυτές βραδιές του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Ο Μόρα κατηγορείται για εκπόρνευση ανηλίκων, ενώ ο Φέντε και η Μινέτι για εκπόρνευση ενηλίκων.

Στο δικαστήριο έδωσε το «παρών» μόνο ο Λέλε Μόρα, ο οποίος μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, πριν την απόφαση του Δικαστηρίου.

Από την πλευρά του ο Φέντε δήλωσε πως θα προχωρήσει σε μήνυση για συκοφαντία εναντίον τριών νεαρών γυναικών που συμμετείχαν στα πάρτυ του Καβαλιέρε και τον ανέμειξαν στο σκάνδαλο δηλώνοντας πως ήταν υπεύθυνος για την παροχή συνοδών στον Μπερλουσκόνι και τους φίλους του.

Όσο για την Νικόλ Μινέτι, προτίμησε να μην προχωρήσει σε καμία δήλωση, ενώ ο δικηγόρος της, Πασκουάλε Παντάνο, τόνισε πως «κρίθηκε ένοχη μόνο για μία κατηγορία».

Επισήμανε, μάλιστα, πως η Μινέτι κρίθηκε ένοχη γιατί ήταν υπεύθυνη για τα διαμερίσματα τα οποία ενοικίαζε στις νεαρές πρωταγωνίστριες των πάρτυ.

Υπενθυμίζεται πωςείχε μεσολαβήσει για να αφεθεί ελεύθερη η Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ όταν συνελήφθη από την αστυνομία του Μιλάνο.
Ήταν εκείνη που είχε σπεύσει να την παραλάβει από το αστυνομικό τμήμα, έπειτα από κλήση που πραγματοποιήσε ο Μπερλουσκόνι στον διοικητή υποστηρίζοντας πως η Ρούμπι είναι ανιψιά του Χόσνι Μουμπάρακ και η κράτησή της θα προκαλούσε διπλωματικό επεισόδιο.

Επιπλέον, η Μινέτι φέρεται πως δεν είχε μόνο τον ρόλο του «μεσολαβητή», αλλά συμμετείχε στα περίφημα μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι στη βίλα Αρκορε... πολύ ενεργά. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Αντόνιο Σαντζερμάνο, η Νικόλ Μινέτι -που θεωρούνταν το δεξί χέρι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι- που προσέγγιζε τις νεαρές καλλονές για να συμμετάσχουν στα δείπνα της πολυτελούς βίλας του Καβαλιέρε, δεν περιοριζόταν στο να διοργανώσει τις γιορτές. Αντιθέτως «επιδόθηκε σε σεξουαλικές πράξεις έναντι αμοιβής».