ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: «Καμπανάκι» από τον κεντρικό τραπεζίτη

Ιταλία: «Καμπανάκι» από τον κεντρικό τραπεζίτη

Η πολιτική αστάθεια στην Ιταλία ενδέχεται να υπονομεύσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου η ιταλική οικονομία να βγει από την ύφεση, προειδοποίησε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας.


«Αυτή είναι μια κρίσιμη φάση», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο στην Μόσχα, στη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών.

«Τίθεται ένα θέμα σταθερότητας, κι από πολιτική άποψη επίσης, το οποίο επηρεάζει την δυνατότητα να αναζητήσει ευκαιρίες ανάκαμψης», είπε ο Βίσκο.

Η αποτυχία να τονωθεί η ιταλική οικονομία θα μειώσει τις πιθανότητες η Ρώμη να μειώσει το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, το οποίο βρίσκεται στο 130% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας κι είναι το δεύτερο υψηλότερο έπειτα από εκείνο της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ιταλίας προβλέπει συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ιταλίας κατά 1,9% φέτος και οριακή ανάπτυξη από τα τέλη της χρονιάς και πέρα.

Ρoή Ειδήσεων