ΚΟΣΜΟΣ

Η ιαπωνική κυβέρνηση ελπίζει σε ενίσχυση στις εκλογές

Η ιαπωνική κυβέρνηση ελπίζει σε ενίσχυση στις εκλογές

Ισχυρό αποτέλεσμα για το κόμμα του ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε προδιαγράφεται, βάσει των δημοσκοπήσεων, στις εκλογές για τις μισές έδρες της Άνω Βουλής της χώρας που ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Νίκη του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος θα σηματοδοτήσει σταθεροποίηση του ιαπωνικού πολιτικού συστήματος και «συμφωνία» της πλειοψηφίας στα δύο Σώματα της ιαπωνικής Εθνοσυνέλευσης, πράγμα που έλειπε από το Τόκιο τα τελευταία χρόνια.

Τα πρώτα στοιχεία πάντως δείχνουν πως η προσέλευση στις κάλπες είναι σχετικά αδύναμη, με την αποχή να καταγράφεται αρκετά υψηλότερα στις περισσότερες περιφέρειες στη μέση της διαδικασίας.

Κυριαρχία του Άμπε και των κοινοβουλευτικών του εταίρων του Κομέιτο θα δώσει στην κυβέρνηση περιθώριο να προχωρήσει με τις οικονομικές της μεταρρυθμίσεις και το στοίχημα των «Αμπεκονομικών».

Στην προεκλογική εκστρατεία για τη μάχη της Άνω Βουλής, ο Σίνζο Άμπε δεσμεύτηκε να συνεχίσει την επιθετική νομισματική πολιτική για το γεν και τις οικονομικές «ενέσεις» που θα συνοδευτούν με μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.