ΚΟΣΜΟΣ

Σόιμπλε: Απέρριψε και πάλι το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος»

Σόιμπλε: Απέρριψε και πάλι το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος»

Για μία ακόμη φορά, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απέρριψε το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην βοήθεια των εταίρων της και μετά το 2014.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει δεύτερο κούρεμα για την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Bild am Sonntag.

«Η Ελλάδα πάντως», πρόσθεσε, «σίγουρα θα συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια και μετά το 2014, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και υπό την προϋπόθεση ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της».

Ο Γερμανός υπουργός υποστήριξε ακόμη ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την κρίση: «Δεν έχουμε ξεπεράσει πλήρως την κρίση, αλλά η δημιουργία νέων χρεών υποχωρεί στην Ευρώπη και είναι κατά μέσο όρο στο μισό σε σχέση με τρία χρόνια πριν», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι, παράλληλα με την μείωση των χρεών, αποφασιστικής σημασίας είναι και η «εφαρμογή οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων για τη δημιουργία ανάπτυξης και ως προς αυτό βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Ροή Ειδήσεων